Studi Pustaka Sifat Fisikokimia dan Pemanfaatan Pati yang Dimodifikasi secara Hidrolisis Asam

Dini Wahidah, Hilda Aprilia Wisnuwardhani, Rusnadi Rusnadi

Abstract


Abstract. The utilization of native starch still has limited application due to lack of physicochemical properties so that modifications are made so that it can be widely used for food and non-food products. This study aims to find compare the physicochemical properties of native starch with modified acid hydrolysis and utilization of starch in pharmaceutical. The method used literature review using national journal indexed SINTA (Science and Technology Index) and journal international. Acid hydrolysis modification can increase solubility, decrease swelling power, and decrease viscosity.

Keywords: Starch, Modified Starch, Acid Hydrolysis

Abstrak. Pemanfaatan pati alami masih memiliki keterbatasan akibat keterbatasan sifat fisikokimia sehingga dapat dilakukan modifikasi terhadap pati supaya pemanfaatannya luas untuk produk pangan maupun non pangan. Studi literatur ini bertujuan untuk mengetahui bagaimana perbandingan sifat fisikokimia pati alami dengan pati modifikasi secara hidrolisis asam dan pemanfaatan pati dalam bidang farmasi. Metode yang dilakukan dalam penulisan studi literatur ini dengan menggunakan jurnal nasional yang terindeks SINTA (Science and Technology Index) dan jurnal nasional. Modifikasi secara hidrolisis asam dapat meningkatkan kelarutan, menurunkan daya pengembangan, dan memiliki viskositas rendah.

Kata Kunci: Pati, Modifikasi Pati, Hidrolisis Asam


Keywords


Pati, Modifikasi Pati, Hidrolisis Asam

Full Text:

PDF

References


Aini, N., Wijonarko, G. and Sutriawan, B. (2016). ‘Sifat fisik, kimia, dan fungsional tepung jagung yang diproses melalui fermentasi’, Jurnal Agritech, 36(2), hal.160.

Anwar, Effionora. (2012). Eksipien dalam Sediaan Farmasi Karakterisasi dan Aplikasi, Penerbit Dian Rakyat, Jakarta.

Chung, Y.L. and Lai, H.M. (2007). ‘Properties of cast films made of-HCl-methanol modified corn starch’, Starch, 59(2).doi:10.1002/star,200700639.

Dadasaheb Pawar, P. et al. (2015) ‘Review on Pharmaceutical Excipients’, American Journal of Pharmacy & Health Research, 3(2).

Endang, S., Yudi, M. and Saleh, A. (2014). ‘Kinetika Hidrolisis Pati Biji Nangka (Artocarpus heterophyllus) Menggunakan Katalisator Asam Klorida (HCl)’, Al-Kimia, hal. 11–24.

Erika, C. (2010). ‘Produksi Pati Termodifikasi dari Beberapa Jenis Pati’, Jurnal Rekayasa Kimia & Lingkungan, 7(3), hal. 130–137.

Glickman, M. (1969). Gum Technology in the Food Industry, Academic Press, New York.

Faridah, D.N., Fardiaz, D., Andarwulan, N., Sunarti, T.C. (2010). ‘Perubahan Struktur Pati Garut (Maranta Arundinaceae) Sebagai Akibat Modifikasi Hidrolisis Asam, Pemotongan Titik Percabangan dan Siklus Pemanasan dan Pendinginan’, Jurnal Teknologi dan Industri Pangan, 21(2), hal.. 135–142. doi: 10.6066/3410.

Hoover, R. (2000). ‘Acid-Treated Starches, Food Review International. doi: 10.1081/FRI-10010092.

Jain, J.L., Jain, N., and Jain, S. (2014). Fundamentals of Biochemistry, Seventh Edition, S. Chand, and Company Pvt. Ltd, New Delhi.

Kavlani, et al. (2012). ‘Various Techniques for the Modification of Starch and the Applications of its Derivates’, International Research Journal of Pharmacy, 3(5).

Khalid, G.M., Musa, H., Olowosulu, A. K., Jatau, A.I., Ilyasu, S., and Gawarzo, M.S. (2016). Evaluation of Filler/ Binder Properties of Modified Starches Derived from Plectranthus esculentus by Direct Compression in Metronidazole Tablet Formulations, Pharmaceutica Analytica, 7(74).

Koswara, Sutrisno. (2009). Teknologi Modifikasi Pati. Ebook Pangan.

Omojola, M. O., Manu, N. and, Thomas, S. A. (2011). ‘Effect of acid hydrolysis on the physicochemical properties of cola starch.’, African Journal of Pure and Applied Chemistry, 5(9), p. 307–315.

Palma, R.H.M., Agama, A.E., Mendez, MG., Gonzales S.R.A., Vernon C.E., Bello, P.L (2012). Effect of Acid Treatment on Physicochemihal and Structural Characterization of Starches from Different Botanical Sources, Starch, 64.

Polnaya, F. J. et al. (2017). ‘Karakteristik Fisiko-kimia dan Fungsional Pati Sagu Ihur Termodifikasi dengan Heat Moisture Treatment, Journal Teknologi dan Industri Pangan, 28(1). doi: 10.6066/jtip.2017.28.1.70

Polnaya, F. J. et al. (2018). ‘Karakteristik Sifat Fisiko-Kimia dan Fungsional Pati Sagu Ihur (Metroxylon sylvestre) Dimodifikasi dengan Hidrolisis Asam’, Agritech, 38(1), hal. 7–15.

Pudjihastuti, Isti dan Siswo Sumardiono. (2011). Pengembangan Proses Inovatif Kombinasi Reaksi Hidrolisis Asam Dan Reaksi Photokimia UV Untuk Produksi Pati Termodifikasi Dari Tapioka. Posiding Seminar Nasional Teknik Kimia Kejuangan ISSN 1693-4393:1-6.

Putri, A. P. et al. (2016). ‘Evaluasi Fisikokimia Pati Canna indica L Modifikasi Esterifikasi dan Hidrolisis Asam’, Indonesian Journal of Pharmaceutical Science and Technology, 3(3), hal. 78-82. doi: 10.15416/ijpst.v3i3.9361.

Putri, W.D.R., E. Zubaidah. (2017). Pati: Modifikasi Pati dan Karakteristikmya, Universitas Brawijaya Press, Malang.

Rashid, I., Omari, M. M. H. Al and Badwan, A. A. (2013). ‘From native to multifunctional starch-based excipients designed for direct compression formulation’. doi: 10.1002/star.201200297.

Singh, Akhilesh V., Nath, L.K. and, Singh, A. (2010). ‘Pharmaceutical, Food, and Non- Food Applications of Modified Starches: A Critical Review’, Electronic Journal of Environmental, Agricultural, and Food Chemistry, 9(7).

Syamsir, E. et al. (2012) ‘Pengaruh Proses Heat-Moisture Treatment (HMT) Terhadap Karakteristik Fisikokimia Pati’, Jurnal Teknologi dan Industri Pangan, 23(1), doi: 10.6066/5302.

Tester, R.C., Sheckey, P.J., Quinn, M.E. (2004). Review: Starch-composition, fine structure and architecture, Journal of Cereal Science (39).

Voight, R. (1994). Buku Pelajaran Teknologi Farmasi, Edisi V, diterjemahkan oleh Drs. Soendani Noerono. Gadjah Mada University Press, Yogyakarta.

Wattanachant, S., Muhammad, S.K.S., Hashim, D.M., Rahman, R.A. (2002). ‘Characterisation of hydroxypropylated crosslinked sago starch’, Songklanakarin J. Science. Technol, 24(3).

Winarno, F. G. (1992). Kimia Pangan dan Gizi, PT. Gramedia, Jakarta.

Winarti, C., Richana, N., Mangunwidjaya, D., dan Sunarti, T.C., (2014). ‘Pengaruh Lama Hidrolisis Asam Terhadap Karakteristik Fisikokimia Pati Garut’, Jurnal Teknologi Indonesia Pertanian, 24(3).

Whistler, R. L., Be Miller, J.N., and Paschall, E. F. (1984). Starch: Chemistry and Technology, Academic Press, Toronto.

Wurzburg, O. B. (1989). Modified Starches : Properties And Uses, CRC Press Inc, Boca Raton Florida.

Yeni, G., Silfia, S., Hermianti, W. dan Wahyuningsih, T., (2018). ‘Pengaruh waktu hidrolisis dan konsentrasi HCl terhadap karakteristik pati termodifikasi dari bengkuang (Pachyrrhizus erosus)’, Jurnal Litbang Industri, 8(2), hal. 53-60.




DOI: http://dx.doi.org/10.29313/.v6i2.24222

Flag Counter    Â